Kuchnia: mini jabłeczniki bezglutenowe

SPECTACULAR

Składniki:

  • 250 g mąki ryżowej Melvit
  • 6 jajek M
  • 150 g kefiru naturalnego
  • stevia do smaku
  • 3 małe jabłka
  • cynamon do smaku
  • łyżeczka sody oczyszczonej

 

Wykonanie:

Mąkę, jajka, sodę, stevię i kefir wyrabiamy na gładką masę, dolewamy pół szklanki wody. Do foremek na babeczki wkładamy kawałek jabłka, zalewamy masą. Pieczemy 40 minut w 150*. Gotowe posypujemy cynamonem 🙂 Babeczki delikatnie wyrastają, są wilgotne w środku dzięki jabłku. Polecam!

 

Udostępnij
Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Najnowsze wpisy

Kategorie

Okuniewska Marta Opublikowane przez:

Bądź pierwszą osobą, która zostawi swój komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

four × 3 =