Kuchnia: placki podwójnie serowe

Składniki:

  • twaróg chudy ok. 150 g
  • 5 jajek M
  • 100 g mąki ryżowej Melvit 12714445_10208785623664313_670666060_n
  • ser żółty niskotłuszczowy Piórko (dostępny w Almie)
  • czosnek granulowany, majeranek, pieprz

12650657_10208785625064348_1975941833_n

Wykonanie:

Składniki miksujemy na gładką masę, doprawiamy dowolnie. Smażymy z obu stron na złoto, przewracając placki gdy na ich powierzchni pojawią się dziurki, a brzegi zarumienią się. Uwaga! Najlepsze na ciepło – nie przegapcie ciągnącego się sera 🙂 Jeśli jednak chcecie je zjeść później, przykryjcie je talerzem lub folią, bo obeschnięte będą znacznie mniej smaczne.

1 thought on “Kuchnia: placki podwójnie serowe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *